Basunda Gård

Dovhjort färs, ca 500g
Dovhjort färs, ca 500g
Basunda Gård
Ordinarie pris 124 kr
Rådjur färs, ca 500g
Rådjur färs, ca 500g
Basunda Gård
Ordinarie pris 134 kr
Vildsvin färs, ca 500g
Vildsvin färs, ca 500g
Basunda Gård
Ordinarie pris 129 kr
Dovhjort filé, ca 250 g
Dovhjort filé, ca 250 g
Basunda Gård
Ordinarie pris 255 kr
Vildsvin ytterfilé
Vildsvin ytterfilé
Basunda Gård
Ordinarie prisFrån 179 kr
Dovhjort rostbiff, ca 350 g
Dovhjort rostbiff, ca 350 g
Basunda Gård
Ordinarie pris 199 kr
Vildsvin filé
Vildsvin filé
Basunda Gård
Ordinarie prisFrån 157 kr
Rådjur innanlår, ca 400g
Rådjur innanlår, ca 400g
Basunda Gård
Ordinarie pris 256 kr
Dovhjort ytterlår
Dovhjort ytterlår
Basunda Gård
Ordinarie prisFrån 222 kr
Dovhjort ytterfilé, ca 400 g
Dovhjort ytterfilé, ca 400 g
Basunda Gård
Ordinarie pris 389 kr
Rådjur ytterfilé, ca 200g
Rådjur ytterfilé, ca 200g
Basunda Gård
Ordinarie pris 199 kr
Rådjur stek
Rådjur stek
Basunda Gård
Ordinarie prisFrån 476 kr
Vildsvin stek
Vildsvin stek
Basunda Gård
Ordinarie prisFrån 275 kr
Vildsvin innanlår
Vildsvin innanlår
Basunda Gård
Ordinarie prisFrån 319 kr
Dovhjort innanlår
Dovhjort innanlår
Basunda Gård
Ordinarie prisFrån 629 kr
Vildsvin ytterlår
Vildsvin ytterlår
Basunda Gård
Ordinarie prisFrån 184 kr
Hjortskav ca 530g
Hjortskav ca 530g
Basunda Gård
Ordinarie pris 229 kr
Vildsvinsskav ca 530g
Vildsvinsskav ca 530g
Basunda Gård
Ordinarie pris 329 kr

Voxtorpsgåden

Hållbart jordbruk på Möreslätten

På Möreslättens öppna marker, strax söder om Kalmar, ligger Voxtorpsgården – ett småskaligt familjejordbruk som drivs av Karin och Jonas Lundqvist tillsammans med deras tre barn. Sedan övertagandet 2003 har gården varit KRAV-certifierad och drivs i dag med ett tydligt mål: att bruka jorden och föda upp djur på ett sätt som är långsiktigt hållbart – både för ekosystemet och kommande generationer.

Grisarna går ute året runt och lever i små grupper med gott om utrymme, halm och tillgång till klöverrik vall. Som KRAV-godkänd grisproduktion ställs höga krav på djurvälfärd och naturliga beteenden, vilket inte bara gynnar grisarnas hälsa utan också ger ett kött med djupare smak och högre kvalitet.

På gården finns även gräsätande dikor och hönor som flyttas till nytt bete varannan dag. Tillsammans bidrar djuren till att hålla markerna levande och skapa en varierad och välbalanserad kretsloppsgård.

Voxtorpsgården arbetar med regenerativa metoder för att bygga upp jordarna, lagra kol och främja biologisk mångfald.

Plats: Ljungbyholm